Гледай
на живо

Задържаха 24-годишен кмет със 150 лева подкуп

Две са версиите, по които разследващите работят

Задържаха 24-годишен кмет със 150 лева подкуп Зрелищна за мащабите на карловското село Войнягово, чието  население наброява  малко над&n... thumbnail text
Зрелищна за мащабите на карловското село Войнягово, чието  население наброява  малко над  1000 души, акция се разигра вчера следобед. Главен герой в криминалното представление, случило се пред сградата на местното кметство и любопитните погледи на минувачите, е най-младият кмет в областта- 24-годишният Тодор Танковски. 
 
Белезниците щракнаха на ръцете му, след като специализираните откриха в него белязани банкноти от по 50 лева, чиято обща стойност според различни източници варира между 150 и 200 лева. Последва и обиск в дома и личния автомобил на Танковски.
 
Две са основните версии, по които разследващите работят. Според едната, кметът е взел сумата, за да издаде разрешително за строеж, а според другата парите са получени, за да се позволи добив на инертни материали.
 
Стефан Стоянов, който е секретар на община Карлово, и двата варианта звучат странно.
 
Все пак, Стоянов счита за по-достоверна версията за добив на инертни материали, тъй като  в областта често залавяли  подобни нарушители. Секретарят на Карлово коментира още, че преди време срещу Танковски е бил подаден и друг сигнал.
 
Възстановяването се случвало чрез удържане на 300 лева месечно от заплатата на кмета. 
Според част от жителите на селото обаче Танковски е направил много за благоустройството му, като според тях обвиненията са безпочвени.
 
Вчера Танковски беше задържан за 24 часа, като се очаква днес  днес прокуратурата удължаване на този срок до 72 часа.