София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Задържаха 32-годишен дилър на наркотици в "Орландовци“

В.Я е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение

7 годиниКрими 12 Боряна Райчева

На 27 юли в района на ж. к. „Орландовци”, в рамките на проведена спецоперация за противодействие на наркоразпространението, служители от сектор „Наркотици” при СДВР задържали столичанина В.Я./32г./ и двама негови клиенти в момент на покупко-продажба на наркотици.

По време на задържането един от клиентите успял да глътне доза марихуана. Последвали процесуално-следствени действия, в хода на които на адрес, обитаван от В.Я., полицаите намерили и иззели 11 растения марихуана, засадени в двора на къщата, 500 г марихуана, 5г кокаин и мобилни телефони.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура В.Я е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а и 354 в от НК и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.