София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха алжирец, свързан с атентатите в Брюксел и Париж

Мъжът е арестуван в Южна Италия

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Арестуваха алжирски гражданин, заподозрян, че е свързан с мрежата, изготвила фалшивите документи за организаторите на терористичните нападения в Брюксел и Париж, съобщи ТАСС, като се позова на агенция АНСА.

Джамал ад Дин Уали е задържан в Салерно, Южна Италия. Арестът е извършен от италианските специални части за борба с тероризма и организираната престъпност по заповед на белгийските власти.

Данните на следствието за дейността на Уали, са свързани с операция от октомври 2015 г., когато в предградие на белгийската столица бяха намерени хиляди снимки, подготвени за направата на фалшиви документи.
Брюкселските следователи не изключват възможността сред тях да са били и фалшивите документи, използвани от задържания Салах Абдеслам, който е заподозрян в организирането на парижките атентати на 13 ноември 2015 г.