София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха две групи за разпространение на наркотици

Действали са на територията на Софийска област

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Спецоперация на антимафиоти, провела се в петък вечер, е довела до залавянето на  две паралелно действащи престъпни групи за производство и разпространение на наркотици в Софийско. 
 
Според разследващите арестуваните са произвеждали предимно малки количества, които лесно да пласират на пазара, като в почивните дни обемите се увеличавали двойно в сравнение с работните такива.
 
Задържаните са шестима души, като половината от тях са се занимавали с производство на наркотиците, а останалите  с разпространението им. Прокуратурата иска постоянен арест и за всички заловени.
 
При акцията са намерени амфетамини, метаамфетамини и марихуана. В един от домовете са открити набор от колби, везни и химически формули, в които са приготвяли дрогата. 
 
От държавното обвинение не изключват да има още арестувани. Групите са действали основно в Костинброд, но и на други места. 
От ГДБОП обясниха, че разследването е започнало още миналата година. При акцията дори били намерени бележки с указания за производство на дрога, както и учебници по химия.
 
Участниците в групите говорели по завоалиран начин, като  на лични срещи договаряли сделките. 
 
Дрогата се продавала на улицата и в заведения, като тя е достигала и до непълнолетни.