София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Задържаха лица, извършвали телефонни измами през последния месец

Групата е действала предимно в благоевградска област

8 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Група, извършвала телефонни измами през изминалия месец е била задържана от полицията. Регистрираните случаи на злоупотреба са девет, а сумата за всички престъпления възлиза на 39 хил. лв. Измамниците са действали предимно на територията на благоевградска област, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг днес.

Измамниците са се свързвали с жертвите, като са се представяли техен близък или съсед, който има нужда от пари, за да си купи климатик или отоплителен уред. Участниците в престъпната група са установени. Те са се обаждали от района на язовир Тетово, русенско или от автомобили, с които са се придвижвали.

Съставено е досъдебно производство от прокуратурата в Петрич, Гоце Делчев и Разлог. На територията на общините Банско и Разлог кметовете са провели срещи с населението, за да ги предупредят за възможни опасности.

Кондева подчерта, че жертви на измамниците стават най-вече възрастните хора.