Гледай
на живо

Задържаха момчетата, нахлули с бухалки в столична гимназия

Единият от тях е криминално проявен

Задържаха момчетата, нахлули с бухалки в столична гимназия Две маскирани момчета нахлуха вчера с бухалки в столична гимназия. Охраната на Профисионалната гимна... thumbnail text

Две маскирани момчета нахлуха вчера с бухалки в столична гимназия. Охраната на Профисионалната гимназия по електротехника не успяла да ги спре. Веднага след нападението, те избягали. Днес стана ясно, че столичните криминалисти са задържали побойниците. Те са на 18 години, единият е от тях криминално проявен - за хулиганство. Тренирали са бокс. Една от версиите на полицията за нападението е конфликт заради момиче.

Според психолога Младен Владимиров, един  охранител не може да спре млади момчета с палки, но могат да бъдат предпазени децата вътре в училището.

"На базата на делегираните отчети директорът решава каква ще е охраната на училището", каза пред Нова телевизия Камен Радев, старши експерт в РУО-София. Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора.

В училището предстоят родителски срещи, на които ще се говори за агресията сред децата и как могат да помогнат родителите.