София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха трима мъже с 8 кг амфетамини

Повдигнати са обвинения на задържаните за разпространение на наркотици

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Служители на ГДБОП предотвратиха сделка с над 8 кг амфетамин. Задържани са трима мъже. Повдигнати са им обвинения за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Мъжете, на възраст от 36 до 42 години, са задържани в хода на проведена операция в Пловдив. Акцията е реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив. В резултат на проведено от отдел „Наркотици“ в ГДБОП разследване, продължило над месец и половина, и предприети професионални действия, мъжете са заловени в района на автомагистрала „Тракия” край Пловдив в момент на подготовка на сделка с над 8 кг амфетамин.

Стойността на намерената и иззета дрога възлиза на над 248 000 лева. Вчера в София, по същото дело, е бил задържан и 49-годишен мъж, съпричастен към извършеното престъпление. В дома му са били открити и иззети малко количество кокаин и „мостри” на таблетки амфетамин.

Към момента той е задържан по реда на Закона за МВР за срок от 24 часа. Предстои спрямо него да бъдат повдигнати обвинения и да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Преди пристъпване към задържане на четиримата, разработката на ГД БОП-София е продължила над месец и половина. Разследването по случая продължава.

С определение на Окръжния съд в Пловдив на двамата мъже са повдигнати обвинения за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери - престъпление по чл.354а, ал. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.