София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Задържаха велосипедиста блъснал дете

Семейството вероятно ще го съди

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Снощи е бил задържан колоездачът, който блъсна едногодишно дете в столичния "Южен парк". 24-годишният Борислав Миланов по свое желание е отишъл в 4-то РПУ, придружен от адвоката си и след като е съобщил, че е извършител на деянието, е бил задъожан. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът стана в сряда вечерта, а момиченцето беше прието в "Пирогов" в тежки наранявания.  

„Към 18.15 тръгнахме на разходка с детето, след работа. Докато се разхождахме коментирахме с родителите, че на алеята е като магистрала и всички бяхме на щрек. В началото детето беше в количката, после се отдалечихме към полянката, където да играе с други деца. В един момент тя се шмугна и избяга от полянката и тогава колоездачът я блъсна и я влачеше докато успее да спре, според мен около 2 метра“, коментира пред Нова телевизия майката на пострадалото дете.

„Аз я взех изпод задната гума внимателно. Тя плачеше. Видяхме, че е минал през корема, защото имаше рани. Веднага повикамхе помощ“, разказа още жената.

Детето е откарано в „Пирогов“, където веднага е приведено в шокова зала.

Равносметката – счупени кости на едното краче.

„Колоездачът спря, ослуша се какво става и когато разбра, че ситуацията е по-тежка избяга“, казва майката на момиченцето.

Семейството вероятно ще заведе дело срещу велосипедиста, който помете дъщеря им.