Гледай
на живо

Задържания за убийството в Разград направил пълни самопризнания

Мотивът бил грабеж, убиецът е взел от шофьора 20 лева

Задържания за убийството в Разград направил пълни самопризнания Задържаният за убийството на 63-годишния таксиметров шофьор от Разград е направил пълни самопризнани... thumbnail text

Задържаният за убийството на 63-годишния таксиметров шофьор от Разград е направил пълни самопризнания пред разследващите. Мотивът е грабеж. Убиецът е взел от шофьора 20 лева.

22-годишният Сали Пембеев, арестуван за убийството, е пристигнал пеша от село Каменар до Разград, където се качил в таксито на жертвата си.

Младият мъж е бил отседнал в къща за гости в Разград, близо до дома на своята жертва. От таксито той откраднал таблет, мобилен телефон и 20 лева. При ареста си опитал да избяга.

Старши комисар Ивайло Йовчев – директор на ОДМВР – Разград обяви, че са получили множество сигнали, като всеки един при отсяването ни водеше към него. Опитал се е да избяга при задържането, наложило се е да се употреби сила, за да бъде обезопасен".

Заподозреният за извършител е с чисто съдебно и криминално минало. Само дни преди убийството се е завърнал в България от чужбина. Предстои арестът му да бъде удължен за срок до 72 часа.

22-годишният мъж ще бъде обвинен в извършването на грабеж, придружен с убийство – престъпление, за което се предвижда ефективна присъда до 20 години или доживотен затвор.

Бяха разпространени и кадри от охранителна камера с него.