Гледай
на живо

Задържаните за трафик на жени остават в ареста

Трима нашенци и индиец са обвинени за участие в ОПГ

Задържаните за трафик на жени остават в ареста Четиримата задържани  по-рано днес за трафик на жени, остават ареста решиха на свое заседание м... thumbnail text
Четиримата задържани  по-рано днес за трафик на жени, остават ареста решиха на свое заседание магистратите от Специализирания наказателен съд.
 
Арестуваните са трима българи и един индиец, обвинени, че изнасяли жени от ромсики произход с цел сексуална експлоатация в страни от Западна Европа и Кипър.
 
Властите са разкрили престъпната схема след разследване започнало още през 2017 година и продължило до настоящия момент.
 
Жените са трафикирани в Кипър, Австрия, Белгия и Дания, където са били фиктивно омъжвани за мъже, които преди това не са познавали.
 
Трафикантите са осигурявали пътуването до и престоя в държавата, в която жертвите са били изпращани, както и връщането им обратно в България. 
 
Няма сведения за физическо насилие над момичетата, но са им били отнемани документите за самоличност  и по този се ограничавала възможността им за придвижване.