София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Заедно с бизнеса създадохме работни места в Троян“

Кметът на града Донка Михайлова – в „Делници“

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Някакси случайно реших да се кандидатирам за кмет преди 8 години, коментира градоначалникът на Троян Донка Михайлова в предаването „Делници“ с Николай Колев по телевизия „Евроком“. 

Тя припомни, че е издигната за поста от БСП. „Не е лесно да си кмет на община от партия, която е в опозиция“, оплака се Михайлова. 

Според нея е заварила в общината сериозни заеми и дупки бюджета отпреди три мандата. Но смята, че е успяла да го стабилизира на нива от ТОП 15 общини в България.

„Най-сериозният резултат е, че изградихме 85% от водопроводната и канализационна мрежа на града – това ще служи на гражданите и когато няма да ме има на този свят“, каза кметицата ан Троян.

„Най-важното е, че троянската община е тази, в която хората имат работа – успяхме да го постигнем, като се опираме на бизнеса“, похвали се още Донка Михайлова.

„Когато станах кмет, хората казваха, че в Троян се живее трудно искаме да напуснем. Може би напипахме пътя в баланса на политиките, с по-добри доходи, социални услуги ии наличие на културен живот“, сподели тя.