София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Захари Захариев: Борисов работи за победата на БСП на евроизборите

На Елена Йончева ще й бъде много трудно да се докаже

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

В студиото на предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Захари Захариев от БСП определи политическото поведение на Бойко Борисов като „странно“ и белязано от „серия гафове“, които не само, че вредят на ГЕРБ, но определено работят за неговия политически опонент – БСП.

Премиерът Борисов работи за това БСП да спечели евроизборите и да влезе с добър старт в параламентарните избори“, заяви Захариев.

И допълни, че „серията от гафове, направени от Бойко Борисов, е контрапродуктивна за ГЕРБ“, но за сметка на това е в изгода на БСП.

Той даде преценка и на непоследователното поведение на Александър Йорданов, кандидата на СДС за евроизборите, който е заиграл с ГЕРБ от конюнктурни съображения..

Александър Йорданов не работи за консервативната десница, за автентично десните хора.

Хората от автентичното СДС от първите години след 1989-а много трудно биха могли да го припознаят като знаковата фигура. Много трудно е да мобилизира онези хора, които скандираха тогава по улиците, за да отидат да гласуват за ГЕРБ. Точно обратното – ще ти огблъсне. Със своите крайно русофобски изказвания той си спечелва повече врагове, какво ли остава да печели съюзници във вътрешнополитически план“.

Левият политик и общественик, който е в лагера на Станишев, коментира и доминацията на неговата бивша спътничка в евролистата на БСП, което породи напрежение не само между тях двамата, но и прокара разграничителна линия вътре в самата столетница.

Евролистата ще бъде най-добре представена от Сергей Станишев, а сега топката е в полето на Елена Йончева не само като острие на битката с корупцията в България. Тя ще трябва да се докаже по много направления в европейската политика и икономика и задачата й ще бъда изключително трудна“, посочи Захариев.