София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЗАХАРОВА: РАЗСЛЕДВАЩАТА КОМИСИЯ ЗА РУСКА НАМЕСА Е НЕЛЕПА

„ЦИНИЗЪМ Е СЪЗДАВАНЕТО Й ТОЧНО НА 19 ФЕВРУАРИ“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Външното министерство на Русия определи като нелепа ситуация и цинизъм създадената в Народното събрание комисия за разследване на намесата на Русия във вътрешните работи на България. Това заяви говорителят Мария Захарова на редовния си брифинг.

В изявлението си Захарова припомни общата история на България и Русия и посочи като пример руският войник, пристигал на българска територия, за да се противопостави на фашизма и да освободи своите братя от злото.

Говорителката на руското външно министерство недоумява какъв е смисълът да се търси „ръката на Москва“ в България. По думите й подобни парламентаристи могат да поставят в България началото на „неомаккартизъм”.
Захарова определи като цинизъм и това, че комисията беше създадена в деня, когато честваме 138-годишнина от освобождаването на България от турско иго.

Припомняме, че на 19 февруари българският парламент създаде временна комисия, която да разследва твърденията за намеса на Русия и Турция във вътрешната политика на България.