Гледай
на живо

Заложническа криза в Италия

Мафиот държи четири жени в пощенска станция

Заложническа криза в Италия Укриващият се от италианските власти Франческо Амато, който миналата сряда беше осъдено от съда на 1... thumbnail text

Укриващият се от италианските власти Франческо Амато, който миналата сряда беше осъдено от съда на 19 години затвор за участие в мафиотски дейности, взе заложници в пощенска станция в Северна Италия, съобщиха местните медии.

55-годишният мъж нахлул в пощата, въоръжен с кухненски нож, крещейки: "Ще убия всички". Въпреки това той скоро освободил всичките седем клиенти, които са били в стаята, а след това пуснал и друг служител, на който му прилошало.

Като заложници мъжът е задържал четири жени, работещи в отдела. Той настоява за среща с  италианския министър на отбраната и вътрешния министър на Италия.

Пощата е заобиколена от полицейски служители. Според журналисти, органите на реда обсъждат варианти за използване на специални полицейски сили за освобождаване на заложниците.

Амато бе арестуван през януари 2015 г. в рамките на полицейска операция с кодово име "Aemilia", а през декември същата година бе изправен пред  съд под съмнение за участие в дейностите на мощен криминален организационен субект. На 31 октомври той е осъден от съда на 19 години и един месец в затвора, но Амато успя да избяга от италианското правосъдие.