София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Заловиха Митьо Очите в Истанбул

Предстои довеждането му в България

6 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Димитър Желязков, известен като  Митьо Очите, е бил арестуван в петък вечерта в Истанбул. Арестът му е станал при съвместна операция на българските и турските служби.

Предстои страната ни да издаде молба за екстрадирането му у нас, но преди това турските власти трябва да извършат определени процедури след задържането на Желязков.

Митьо Очите бе обявен за общодържавно издирване във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба.

Той успя да напусне страната преди спецакцията на прокуратурата и ГДБОП в Бургас на 2 август, когато бяха арестувани 19 души от неговото обкръжение. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в цялата страна. Разполагали са и с оръжия.

Оказа се, че част от задържаните имат общо с погребалния бизнес.

Част от групата е бил и общинският съветник от Несебър Пейо Янков, чието издирване от полицията продължава. Претърсен беше домът му, където е открита сумата от 60 хил. лв.