Гледай
на живо

Западът не поздравява Путин

Сърбия е първата държава, честитила успеха на президента

Съюзници поздравиха Путин за преизбирането му за президент на Русия, но засега това не е направил нито един лидер от Запада.

Руското издание tsargrad.tv съобщава кои са първите 10 страни в света, чиито лидери са поздравили първи Владимир Путин с преизбирането му на президентския пост в Русия, предаде БНР. Това са Абхазия, Азербайджан, Армения, Беларус, Боливия, Венецуела, Казахстан, Киргизстан, Китай, Куба, Молдова, Сърбия, Таджикистан и Узбекистан.
Изданието коментира, че сред първите поздравяващи липсват лидери на страни от т.нар. първи свят – развитите държави.
ТАСС отбелязва, че президентът на Сърбия - Александър Вучич, първи от чуждестранните лидери е поздравил Владимир Путин за преизбирането му на поста.
Днес в Брюксел външният министър на Великобритания Борис Джонсън  информира своите колеги за развитието на случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.
Владимир Путин е получил вчера най-високия резултат за последните няколко президентски избори в Русия, съобщи заместник-председателят на руската Централна избирателна комисия Николай Булаев, цитиран от ТАСС.
За Путин са гласували над 56 милиона души, или 76,66 процента. "Това е абсолютен рекорд за последните няколко избори за президент на Русия", каза той. Данните са при преброени 99,84 на сто от бюлетините.