Гледай
на живо

Запалиха гума във входа на бургаски фоторепортер

Борислав Пенков е сигурен, че това е опит за убийство

Запалиха гума във входа на бургаски фоторепортер Поредно посегателство срещу български журналист. Рано тази сутрин неизвестни запалиха гума пред врат... thumbnail text

Поредно посегателство срещу български журналист. Рано тази сутрин неизвестни запалиха гума пред вратата на дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков.  Огънят е потушен. Изгоряло е близко разположеното електрическо табло с 15 електромера, както и електрическата инсталация на входа. Обгоряла е асансьорната врата на етажа.

На мястото е направен оглед. Иззети са части от изгорялата автомобилна гума, установени са свидетелите на пожара, част от които вече са разпитани.

Задържан е 37-годишен бургазлия, чиято съпричастност с извършения палеж е в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление - Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.

Фоторепортерът е сигурен, че запалването на гумата пред дома му не е опит да го сплашат, а е опит за убийство. Това е трети опит на посегатество срещу Борислав. Той не е получавал лични заплахи. Посегателствата започнали, след Борислав снимал едно изгоряло заведение.