Гледай
на живо

Запалват светлините на коледното дърво в София

Елхата ще украси пространството пред НДК

Запалват светлините на коледното дърво в София   Коледният дух пристига и в София. След като по етапно през последните дни коледният дух обика... thumbnail text
 
Коледният дух пристига и в София. След като по етапно през последните дни коледният дух обикаляше из различни световни столици, най-накрая той стиган и до нашата.
 
Тази вечер във времето от 17:30 до  19:30 часа на площада пред Националния дворец на културата ще се проведе празнична програма с участието на вокални групи, балетни школи, фолклорни формации, както и певците Дичо и Камелия Тодорова.
 
В рамките на тържеството ще бъдат запалени и светлините на коледното дърво. Тази година, както и миналата елхата с височина над 10 метра ще бъде украсена с повече от 30 000 лампички и гирлянди, чиято дължина ще достига над 2500 метра.
 
Столична община ще организира томбола за присъстващите на празничното събитие, като късметлията ще получи наградата си след запалването на светлините на елхата и празничните илюминации.
 
По традиция, за доброто коледно настроение на столичани и гостите на София, общината пуска и Ретро трамвай. Той ще се движи от 16.00 до 19.00 часа двупосочно по маршрут пл. „Възраждане” - бул. „Христо Ботев” - „Петте кьошета”- НДК - пазар „Иван Вазов”.
 
 Пътуващите в трамвая малчугани ще могат да изработят с помощта на аниматори празнични играчки, които да украсят дома им или избрана елха в София.