Гледай
на живо

Запечатват търговци заради разпаднала се връзка с НАП

Отчетите на близо 15 фирми във Велинград не стигали до сървъра на агенцията

Запечатват търговци заради разпаднала се връзка с НАП Масово недоволство във Велинград през последните две седмици. Десетки търговци там са готови да изля... thumbnail text
Масово недоволство във Велинград през последните две седмици. Десетки търговци там са готови да излязат на бунт заради несправедливи, по думите им, мерки, налагани от Националната агенция по приходите.
 
Започналите в началото на януари данъчни проверки, заплашват със затваряне над 20 търговски обекта в 25 –хилядния гард. Част от тях вече са запечатани. При близо 15 от фирмите причината е една и съща – изпращаните дневни отчети в НАП, не постъпвали в сървъра на ведомството месеци наред, въпреки че касовите апарати изписвали, че връзката е успешна и данните са изпратени.
 
Един от тези обекти е павилионът за бързо хранене, запечатан  заради непостъпилите отчети за срок от 14 дни. Собственикът му е убеден, че  проблемът, сполетял него и колегите му, се дължи на срив в сървъра на приходното ведомство.
 
Заради нагнетилото се напрежение, кметът на града свика спешна среща в понеделник в общината между представители на НАП-Пловдив и бизнеса,  която премина под знака за високо напрежение.
 
След продължилите над 2 часа спорове, дебатите приключиха без изясняване на причината, но  с обещание от страна на  местните данъчнит да предложат на наачлниците си спиране на запорите до изясняване на причината, поради която данните не са постъпвали в НАП.
 
Разширен материал по тема очаквайте тази събота веднага след централната емисия новини на телевизия „Евроком“.