София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Заплаха с антракс за принц Хари и Мегън

Писмо с бял прах е изпратено на двойката в Кенсингтън

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Писмо, съдържащо бял прах, за който се твърди, че е антракс, е изпратено до принц Хари и Мегън Маркел в двореца Кенсингтън. От „Скотланд ярд“ са започнали разследване по случая.

Писмото е било адресирано до принца и годеницата му. То е съдържало расистко послание. Пакетът е задържан преди да стигне до двойката. Специалисти са изследвали съдържанието и за радост се е оказало, че веществото е безвредно.

Пратката е пристигнала в двореца на 12 февруари, а ден по-късно писмо с бял прах е изпратено до Уестминстърския дворец. Веществото в него също е било безвредно. Властите разследвата дали има връзка между двата случая.

Заплахата от антракс е първото предупреждение за сигурността на годеницата на Хари, която след сватбата ще стане официален член на кралското семейство, но вече има 24-часова защита.