София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Започна надпреварата за приз в туризма

Ангелкова определи родопската СПА дестинация като най-конкурентна

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде старт на надпреварата за третите Годишни награди в туризма. Това стана снощи, по време в деня на честванията във Велинград, където се отбелязват 10 години от обявяването на града за СПА столица  на Балканите, 70 години от създаването на Велинград и 100 години на организирания туризъм в региона.

Община Велинград стана носител на първа награда за община за балнео- и СПА в първото издание на Годишните награди в туризма, организирани от Министерството на туризма през 2016 г. През миналата година пък общината се нареди на втора позиция.

Родопската балнео- и СПА дестнация е сред най-конкурентните в страната и има огромен потенциал да привлича хиляди туристи от страната и чужбина с висококачествен продукт. Тя е една от седемте СПА дестинации, които Министерството на туризма разработи за територията на страната и ги предложи за публично обсъждане. Целта на проекта е да се насърчи специализираният туризъм и да бъдат привлечени повече посетители през четирите сезона. Това заяви във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова.