Гледай
на живо

Започва залесяването на "Новата гора на София"

Всяка събота софиянци мога да се включват за помощ в инициативата

Започва залесяването на "Новата гора на София" Днес  Столична община поставя официално началото на мащабната си залесителска инициатива "Новат... thumbnail text

Днес  Столична община поставя официално началото на мащабната си залесителска инициатива "Новата гора на София". В нейните рамки ще бъдат засадени над 120 000 нови дървета. Новата гора на София ще се намира в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо и ще заема площ от 225 дка.

За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община ще разчита на всички софиянци, тъй като трудът в кампанията е изцяло доброволчески. Залесителните инициативи ще протичат всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември.

По план всичките дървета трябва да бъдат засадени в гората в рамките на три залесителни сезона - до края на 2018 г. Дърветата, които ще бъдат посадени тази есен в "Новата гора на София" са предоставени от gorata.bg, така че всичко, което трябва да направят доброволците, е да дойдат и с труда си да станат част от Новата гора на София". Това обяви зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова.