София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЗАРАДИ СЕЛФИ: 15-годишен се удави край Марково

Откриха тялото на момчето в заледения микроязовир

пропускане
5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Водолази откриха тялото на 15-годишя Ангел, който се удави в микроязовира край пловдивското село Марково, съобщиха от пресцентъра на полицията. Момчето потъна във водоема вчера при опит да си направи селфи върху леда.  

Инцидентът стана вчера вечерта, около 17 часа, когато е получен сигнал на тел.112 за произшествието. Момчето било с двама свои приятели. Отишли на леда, за да се пързалят и да си направят селфи. Ледът се пропукал и момчето потънало във водата.

Приятелите на жертвата разказват, че е имало 4 сантиметра лед. Момчето само е навлязло в микроязовира на 6 метра от брега. Започнало е да подскача, при което ледът се е пропукал и момчето е потънало.

По думите на кмета на селото Марково Пламен Кабаков водоемът е дълбок над 4 метра. Кабаков се е озовал на водоема на 4-тата минута, след като получил сигнал в кметството, но тийнейджърът вече се бил удавил.

Незабавно към местопроизшествието са били изпратени екипи на 1-во РУ, спасителен екип и пожарникари с техника. До късно снощи водолази търсиха тялото на момчето. Претърсването на водоема обаче бе отложено заради голямата дебелина на леда, което е можело да повреди екипировката на водолазите, имало и е мъгла, коментира главен инспектор от пожарната Димитър Бришимов, който допълни, че при тези условия шансът за оцеляване на падналия във водата е бил много малък.

Трима водолази са участвали днес в търсенето на тялото на осмокласника. Извадили са го от 4-5 метра дълбочина.

В Първенец, откъдето е Ангел, хората са шокирани. Бащата на детето е шофьор на бус, а майката - продавачка в хранителен магазин.