София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Зарков: С БСП Манолова може да стане кмет

Решението на левицата ще стане ясно на 11 септември

пропускане
4 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

"Ако БСП засатне зад кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, то тя има всички шанстове да спечели.", заяви пред "Нова телевизия" заместник-председателят на парламенатрната група на социалистите Крум Зарков.
 
Зарков припомни, че отговоърт на въпроса кой ще бъде кандидатът на левицата ще бъде даден на 11 септември на заседанието на градската конференция на партията.
 
"Очаквам много конструктивен дебат на 11 септември, след което да влезем в дебат за бъдещето на София.", обясни той.
 
Социалистът допълни, че всеки кандидат, издигнат от БСП, трябва да изпълнява програмата  на червената партия. 
 
"В случая с Мая Манолова се прави аналогия с президента Румен Радев, но не винаги в политиката нещата са еднакви. Очевидно е, че в страната има очаквания за промяна и БСП много добре ги разбира.", итъкна още Зарков.
 
Депутатът от левизацата посочи и че Националният съвет на формацията му  е дал абсолютната свобода на структурите по места да решат кои хора да издигнат за кметове и общински съветници.Единственото ограничение било да ен се правят никакви коалиции с ГЕРБ.