София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Зарков: Видя се, че сделката с ЧЕЗ не отговаря на българските закони

БСП поздравиха КЗК за решението

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

„Поздравяваме КЗК за навременното решение. Още откакто избухна скандалът с ЧЕЗ, ПГ на „БСП за България“ последователно и аргументирано изразяваме съмнения, че тази сделка не отговаря на българските закони. Днес имаме първото потвърждение за това“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков пред журналисти в парламента по повод решението на КЗК.

„Решението доказва, че много от аргументите, с които спорихме, са били верни. То показва, че противопоставянето на подобен род сделки има смисъл и води до резултат“, каза още Зарков. „Призоваваме и другите органи, които са сезирани, да не се крият от своята отговорност, а да извършат необходимите проверки и да излязат със съответните решения“, допълни народният представител. Зарков припомни, че многократно е било заявено желанието на ЧЕЗ да напусне страната. „Ако това продължава да е така, призоваваме правителството още сега ясно да заяви, че държавата ни има интерес от участие и закупуване на акции в този ключов сектор“, каза още Крум Зарков.