София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Засечено е петролно петно от разбилия се египетски самолет?

Това съобщи Европейската космическа агенция

8 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Европейската космическа агенция съобщи, че неин сателит е засякъл петролно петно в района на Източното Средиземноморие, където вчера изчезна самолет на египетската авиокомпания "Иджипт еър" с 66 души на борда, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Според направената снимка вчера петното е било на около 40 км югоизточно от последното известно местоположение на летателната машина. То е с дължина приблизително 2 км. Втора сателитна фотография от днес показва, че петното се е преместило с около 5 км.

Космическата агенция съобщи, че е предала информацията на властите, но отбеляза, че не гарантира, че това петно е от самолета на египетската авиокомпания.Друг сателит на агенцията ще премине над същия район на 22 май.

По-рано днес египетските военноморски сили заявиха, че са намерени лични вещи на пътници и друг отломки, което потвърждава, че самолетът на "Иджипт еър" се е разбил в морето.