София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Засилен трафик през почивните дни

Над 530 000 българи ще пътуват извън градовете, в които живеят

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Над 530 000  българи  ще пътуват извън градовете, в които живеят за новата порция почивни дни, такива са прогнозните очаквания на  Агенция пътна инфраструктура.
 
Голямото изтегляне на автомобили от столицата започна още в петък следобед, като  се предполага, че ще  продължи и през целия днешен ден. Това   вероятно ще  доведе до натоварен трафик по основните пътни артерии на страната, във връзка с което е осигурено  и засилено полицейско присъствие. Екипи на КАТ ще бъдат разположени и на изходите на София, за да регулират движението.
 
По АМ „Тракия” и АМ „Хемус” временно са преустановени ремонтните дейности. Властите призовават  шофьорите да не използват  аварийните ленти и да проявяват търпение, ако попаднат в задръстване. През целия ден днес ще  бъдат извършвани и засилени проверки за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, както и за неправоспособни шофьори.
 
Част от българите избраха да прекарат празника в западната ни съседка Сърбия, като движението на ГКПП „Калотина” в първия ден от уикенда беше спокойно. Отчита се ръст от 4 % на наши сънародници, които са посетили Сърбия по време но Коледните празници. Засилен трафик се очаква и към  Македония.