София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Застреляният от Трапоклово бил братовчед на кмета

Селото за стрелеца: беше душа-човек

5 годиниКрими 9 Боряна Райчева

Село Трапоклово, Сливенско, е в шок от стрелбата на местния жител - 64-годишния Петър Маринов, който простреля свой съсед и рани тежко жената, с която е живял на семейни начала.

 Двамата простреляни са настанени в болницата в Сливен, състоянието им е критично, те са в кома и на командно дишане. 

Припомняме, че Маринов простреля със законно притежавана ловна пушка в заведение край Петолъчката 44-годишната си съжителка. След това според климиналистите се върнал в селото и стрелял по своя съсед Любен. После се самоубил в двора на къщата си. 

Местните обаче са единодушни, че приживе стрелецът е бил "душа човек". 

От полицията отхвърлят всякаква връзка между стрелбата по жената и по комшията на Маринов. 

Съседи на стрелеца твърдят, че бил добър и работлив човек, имал "едно камионче", но определят простреляния му комшия като "много конфликтен човек", който успял да се изпокара с почти цялото село. 

Висш полицай разкри пред Би Ти Ви, че на 6 май жената, с която е живеел на семейни начала стрелецът, е пуснала сигнал до телефон 112, като обяснила, че той е пристигнал в Стралджа, където тя се била настанила при свои близки, и се страхувала за живота си. Писмена жалба обаче не била подадена в полицията. 

Кметът на Трапоклево Кирил Кирилов сподели пред Би Ти Ви, че с Маринов били съседи от години - бил "много добродушен човек". 

"Много добро семейство бяха с предишната си жена", каза Кирилов. Той допълни, че живеели много добре и с жената, с която се събрал след смъртта на съпругата си. Кметът никога не е бил свидетел на сцени и свади между тях. 

Кирилов призна, че простреляният Любен е негов братовчед, но той нямал представа дали между двамата е имало някакъв конфликт, може би ставало въпрос за нещо, което датирало от времето, преди да стане кмет на селото. 

От полицията в Сливен посочиха, че мотивите за престъплението не са ясни. Мотивът "ревност" обаче се изключвал напълно. 

Оттам обясниха още, че Петър Маринов няколко години не бил ловувал с пушката, с която стрелял по жена си и своя съсед. Нямало нарушения и при режима на стопанисване на оръжието - Маринов го държал заключено в касата, както повеляват предписанията на закона.

 

Какво е накарало кроткия човек да грабне пушката и да убива, тепърва ще се изяснява.