София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Затруднено влизането и излизането в и от Благоевград

Преасфалтират пътната настилка

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Втори ден е затруднено движението по главен път Е-79 на излизане и влизане в Благоевград, в района на местността "Полигона", това съобщава БГНЕС. Причината за това е течащото в момента преасфалтиране на пътното платно откъм Симитли, извършвано от  фирма "Агромах“. Премахва се старият асфалт, след което се почиства и асфалтира наново. Проблем създава цистерната с течен битум, чиито дюзи замръзват, което налага шофьорът да ги размразява с горелка.
Любопитно е, че ремонтът, който тече втори ден и свързаните с него ограничения на движението не са обявени на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура”. Това предизвиква масовото недоволство на шофьорите, а отговорът на АПИ е, че парите за неотложни ремонти винаги се дават в края на годината.След падане на температурите в началото на месеца, по Е-79 се отвориха традиционните дупки, които също предстои да се запълват.