Гледай
на живо

Затварят 7 бензиностанции заради злоупотреби

Проверени са десетки обекти, открити са множество нарушения

Затварят 7 бензиностанции заради злоупотреби Седем бензиностанции са санкционирани заради нарушения. Една е затворена, а други шест  предсто... thumbnail text
Седем бензиностанции са санкционирани заради нарушения. Една е затворена, а други шест  предстои да бъдат запечатани – това е резултатът от последните проверки за нарушения при търговията с горива в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
Инспекциите са извършени в периода от 26 до 28 февруари, като са били проверени общо 39 обекта на територията на 9 области.
 
Били са констатирани множество нарушения. Сред тях са- проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност.
 
От Метрологичната агенция са запечатали три бензиноколонки, които мерели  в ущърб на клиента. Акцията продължава в цялата страна.
 
Припомняме, че преди дни пред журналисти премиерът Борисов обяви, че петролната и газова асоциация е предала на властите списък със съмнителни бензиностанции и са започнали проверки в тях.
 
Очакванията бяха още на 27 февруари да бъдат оповестени конкретни резултати, но тогава такива не бяха обявени.
 
Няма информация дали затворените обекти са част част от големи вериги или малки местни обекти.