София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Затварят отделение във видинската болница

Причината е липса на лекари

4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Новата година във Видин започва със затваряне на едно отделенията в местната болница.От пресцентъра на лечебното заведение обявиха, че именно днес окончателно спира работата в отделението по неврология. 
 
Причината за това е липсата на лекари- двама от тях напуснаха преди месеци, а трети, който има и друга специалност, постъпи на работа в психиатричното отделение.
 
Към тази сутрин в клиниката по неврология са били настанени шестима пациенти, чиито близки все още нямат представа къде ще ги преместят. 
 
Информация за това нямат от болницата, като най-тежко положението на претърпелите инсулт, които не е ясно накъде ще бъдат пренасочени. Ръководството на болницата на този етап отказва всякакъв коментар по темата.
 
Справката показва, че най-близката неврология се намира в Лом, където обаче капацитета е за не повече от 10 души. Другият вариант е лечебното заведение в Монтана, което обаче е на 100 километра от Видин.
 
Освен липсата на лекари в отделението, болницата във Видин има проблем и с колите за Спешна помощ, които да превозват болни на по-големи разстояния.