София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Затвориха болницата в Поморие

Персоналът напуска заради неизплатени заплати

7 годиниЗдраве 10 Боряна Райчева

Общинската многопрофилна болница на Поморие тази сутрин се оказа със затворени врати. Напускат 20 специалисти от отделенията и още около 80 човека персонал, съобщи Флагман.бг. Плануваните за прием днес са били уведомени изобщо да не идват, тъй като всички отделения ще бъдат затворени.

В петък лекарите и медицинските сестри от Клиничната лаборатория - звено, без което не може да работи болница, са обявили, че повече няма да дойдат на работа. Причината –неизплатени заплати и осигуровки от месец април.
На практика това означава, че за близо 50 хил.души, а в летния сезон за над половин милион –лекарска помощ няма да има. От днес, заради заключената болница трябва да спре да работи и Спешният център, който обслужва същото това население – предимно възрастни хора, деца и социално слаби.

Директорът на МБАЛ Поморие д-р Женя Караилиева потвърди, че така описаната ситуацията от близки на пациенти отговаря на истината. Кметът на Поморие Иван Алексиев ще се обърне към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което има заседание в Албена, с призив за подкрепа от местната и от представители на държавната власт.