Гледай
на живо

Затвориха за ремонт столичния бул. "Т. Каблешков"

Стартира втори етап от реконструкцията му

От днес започва реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“ в участъка от магазин "Кауфланд" до бул. „Цар Борис III“, включително подземната инженерна инфраструктура.

Очаква се ремонтът да приключи до 20 юли. Стойността на обекта е 1 млн. лв. 

Миналата година бе извършено разширение на бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Братя Бъкстон“ и магазин „Кауфланд България“. 

В рамките на реконструкцията ще бъде преасфалтирано и кръстовището с бул.“Цар Борис Трети“, което е едно от най-натоварените. 

От днес до 5 юни се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Тодор Каблешков” между локалното пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ” и ул. „Майор Горталов“, като ул. „Майор Горталов“ остава отворена за движение на превозни средства, съобщи Столична община.

От 6 до 25 юни се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. „Тодор Каблешков” между локалното пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ” и ул. „Майор Горталов“, като ул. „Майор Горталов“ е затворена за движение на превозни средства, както и по южната половина от пътното платно на ул. „Тодор Каблешков”, в участъка при входа/изхода за зареждане на магазин „Кауфланд”.

От 26 юни до 27 август се забранява влизането на превозни средства по южното локално пътно платно на бул. „Цар Борис ІІІ” между ул. „Казбек“ и ул. „Тодор Каблешков”, както и в двете посоки по ул. „Тодор Каблешков” между бул. „Цар Борис ІІІ” и ул. „Майор Горталов“, като ул. „Майор Горталов“ остава отворена за движение на превозни средства.