Гледай
на живо

Затворникът Владимир Пелов е убит при престрелка

Друг мъж е ранен

Екшън в Ботевград – при среднощна стрелба в центъра на града е убит избягалият затворник Владимир Пелов. Друг мъж е ранен и е закаран в „Пирогов“. По неофициална информация раненият е 39-годишният Марио Панчев, с прякор Дебелия, който има две прострелни рани в корема,съобщи Нова телевизия.  Според първоначалната информация на властите двамата мъже са стреляли един срещу друг.

Жандармерията вече се изтегли от мястото на стрелбата, а следствените действия в района продължават. Разследващите са намерили три оръжия.

Припомняме, че на 3 април Пелов избяга от Централния софийски затвор заедно със затворника Радослав Колев. Преди три дни имаше подаден сигнал до властите, че Пелов се крие в Благоевград.  Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция" потвърди пред медиите, че на 2 юни е извършено претърсване на сграда в Ботевград заради Пелов, но той не е бил открит.

Състоянието на ранения Марио Панчев е изключително тежко. Той е бил опериран в "Пирогов". Има вътрешни разкъсвания, съобщиха от болницата.  

Марио Панчев е известен в криминалните средите с множество регистрации за различни престъпления – като грабежи и незаконно притежаване на оръжие. Основната му дейност е сводничество, съобщава Фрогнюз. Марио имал стара вражда с Пелов заради жена.

По първоначални данни екзекутираният първо пробвал да убие Дебелия.  Причакал го на едно мостче близо до дома му. Бил с качулка, плътно пристегната за лицето. Марио обаче отвърнал светкавично на изпратените срещу него куршуми.