София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Завтра.Ру: Борисов присъстваше на чужд празник и се почувства излишен

„Често Бойко Борисов се преструваше, че е там случайно"

4 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

След вчерашната церемония по официално откриване на Турски поток руските медии коментираха и българкото присъствие в лицето на премиера Бойко Борисов.

Ето какво пишат в Завтра.Ру:

Не знам за вас, но по време на церемонията по откриването на „Турски поток“ постоянно гледах към очите на българския премиер Бойко Борисов. Исках да видя реакцията му към направеното от собствените му ръце - вчера по света като цяло и в частност на българите беше показано как облизването на американска обувка се превръща в материални загуби и морални страдания.

София, като ограничи проекта „Южен поток“, не само отказа 400 милиона долара за транзит, които Газпром беше готов да плаща ежегодно, но и ги подари на своя регионален конкурент (или директно на врага) - Турция. И дори не знам какво е по-обидно за българите.

Често Бойко Борисов се преструваше, че е там случайно.

Понякога от езика на тялото става ясно, че със съседите по столове на първия ред няма много общо.

Това е истината. Той пристигна на нечий чужд празник, където се почувства излишен. Дори когато Владимир Путин го покани с жестовете си да завърти символичния кран, който отваря не по-малко символичния амортисьор на газопровода, той го направи малко снизходително. Иронична усмивка – както когато възрастният участва в забавленията на децата - също трябва да крие истинските си чувства.

Разбира се, церемонията трябваше да се проведе в София или Варна, а не в Истанбул.

Може и да се случи. Всичко зависи от българите.