София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Здравков: Прокуратурата установи, че аудиозаписът „Ало, Банов съм“ не е манипулиран, но го оневини

„Това е някакъв абсурд“

4 годиниПолитика 19 Боряна Райчева

„Министърът на културата трябва да бъде отстранен, защото  официална експертиза, проведена от прокуратурата твърди, че записът, уличаващ го в задкулисни сделки, не е манипулиран“, това заяви учредителят на Българска легия „Антимафия“ Григор Здравков в предаването на Сашо Диков „Евродикоф“.

На 19 дек прокурор Дукова излезе с решение, че няма доказателства и не трябва да се образува досъдебно производство по случая „Ало, Банов съм“. В постановлението, обаче пише, че експертните изследвания сочат, че не е установено изменение в аудиозаписа, което ще рече, че не е манипулиран.

 

„С тази експертиза българската прокуратура казва, че е автентичен. Това е някакъв абсурд“, бе категоричен той.

 

Припомняме, че преди почти една година депутатът от БСП Елена Йончева обяви на извънреден бригинг, че сегашният министър на културата Боил Банов опростил 700 хиляди лева за ремонта на Ларгото, втори и трети етап. Това е станало през месец март 2016 година.