Гледай
на живо

Здравната комисия вика на изслушване Петър Москов за Фонда

Това обяви председателят на парламентарната комисия Даниела Дариткова

Здравната комисия вика на изслушване Петър Москов за Фонда Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на здравния министър Петър Москов. Това обяви предс... thumbnail text

Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на здравния министър Петър Москов. Това обяви председателят на ресорната комисия в Парламента – Даниела Дариткова за БНР. Причината – работата във Фонда за лечение на деца в чужбина, която остава под прицел заради оставките, подадени от членове на Обществения съвет в последните дни.
По нейни думи въпроса ще бъде поставен пред Москов на блиц контрола в Народното събрание и ако отговорите на министъра не са удовлетворителни, той и ръководството на Фонда, както и Обществения съвет, ще бъдат повикани на заседание на комисията.
Припомняме, че пред наш екип един от напусналите членове на Обществения съвет към институцията обвини директора – проф. Пилософ, в подмяна на решения по лечението на деца в чужбина и непрозрачни действия. От своя страна ръководителят на Фонда отрече твърденията и посочи, че зад укорите няма обосновка.