София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зеленски изясни времето и мястото на дебата с Порошенко

Вторият кръг ще се проведе на 21 април

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Украинският кандидат за президент Владимир Зеленски заяви, че се надява да проведе дебат за изборите с неговия съперник във втория кръг, настоящият държавен глава Петро Порошенко на 19 април на Олимпийския стадион, информира "Интерфакс-Украйна".
Зеленски също така коментира, че законът не предвижда провеждането на дебати в помещенията на обществената телевизия, както се съобщава в решението на ЦИК на Украйна.
Администрацията на "Олимпик" отбеляза, че е получила различни искания за датата на дебата между участниците в президентската надпревара, а кандидатите очевидно не са съгласни помежду си. Представителят на Порошенко поиска да резервира комплекса на 14 април, а централата на Зеленски - на 19 април.
На 7 април ЦИК на Украйна публикува резултатите от първия тур на президентските избори. Според резултатите от обработката на електронни и хартиени протоколи, Зеленски получава 30,24% от гласовете, а Порошенко - 15,95%. Вторият кръг ще се проведе на 21 април.