София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зеленский на среща с Юнкер на 4 юни

Първата официална среща на президента на Украйна в ЕС

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Европейската комисия потвърди информацията, че шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленский на 4 юни в Брюксел. Това заяви в сряда на пресконференция от официалния представител на ЕК Маргаритис Шинас.
"Във вторник президентът Юнкер ще се срещне с президента на Украйна, г-н Володимир Зеленский," информира тя.
Зеленский ще бъде в Брюксел от 4 до 5 юни с първото си посещение в чужбина като държавен глава. Според информация на пресслужбата на президента, държавният глава ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Президентът на Украйна ще информира партньорите в ЕС и НАТО за ситуацията със сигурността в Източна Украйна, ще обсъди начините за засилване на международните усилия за прекратяване на войната в Донбас, ще обмени мнения с лидерите на ЕС и НАТО за по-нататъшни реформи в Украйна, инфомират от пресцентъра на държавния глава.