София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Зеленский отхвърли възможността за преговори с Русия

Богдан: Киев няма да търгува с територии и хора

5 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Украинският президент Володимир Зеленский изключи възможността за провеждане на разговори с Русия, съобщава канала "112 Украйна".
Отговаряйки на въпросите на журналистите по време на IForum, дали ще има разговори с Русия, украинският президент отговори с „не". Освен това той нарече Руската федерация „агресор”, като се аргументира с данните за развитието на електронното правителство в Украйна.
Фактът, че президентът Зеленский обмисля възможността за провеждане на референдум за отношенията с Русия, беше обявен от ръководителя на неговата администрация Андрей Богдан на 21 май. Според него това би предотвратило приемането на двусмислено решение, което би могло да доведе до разделение в обществото.
Въпреки това, Богдан подчерта, че Киев "няма да търгува с територии и хора" в преговорите за Донбас.
Говорител на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че Кремъл чака конкретни стъпки от страна на Киев за разрешаване на конфликта в Донбас.