Гледай
на живо

Златните обръчи със световна титла

Триумф на третата вълна "златни момичета"

Златните обръчи със световна титла България стана световен шампион на финала на пет обръча, след като „златните“ ни момичет... thumbnail text

България стана световен шампион на финала на пет обръча, след като „златните“ ни момичета грабнаха златото в последния ден на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

След като вчера допуснаха грешка точно на пет обръча, днес Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова смаяха публика и жури, получавайки 23.300 точки. На второ място остана Япония с 22.800, а бронзовият медал е за Италия с 22.550 точки.

Така България получи трети медал от първенството след като възпитаничките на Весела Димитрова взеха бронз в многобоя и сребро в отборната напревара при жените.

Българските гимнастички си гарантираха и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

В класирането по медали преди последните финали води Русия.

Президентът на България Румен Радев е официален гост на днешния последен ден на световното първенство по художествена гимнастика в София.
Държавният глава е в "Арена Армеец", за да подкрепя гимнастичките от ансамбъла на България, които днес играят на двата финала на отделните уреди.
Румен Радев е в компанията на президента на Меж
дународната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, на президента на БФХГ Илиана Раева и на посланика на световното първенство Мария Петрова.

Предстои турнирът да бъде закрит с внушителна гала-вечер, която да предложи истински спектакъл на феновете, придружен с много светлинни ефекти и атрактивни изпълнения.