София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Зоран Заев: "България много ни помага"

"Балканите вече не са буре с барут", заяви още той

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Балканите вече не са буре с барут. Историческите факти относно общата ни история са ясни. От това няма бягане. Комисията трябва да си свърши работата. Тя бе окуражена от мен и премиера Борисов. Този път ще построим окончателно Коридор №8. Българската православна църква изигра историческа роля за Македонската православна църква. Това заявява македонският премиер Зоран Заев.

Македонският премиер посочи, че през последните две години след подписването на Договора за приятелство и добросъседство много неща са се променили в положителна посока. За един много кратък период е постигнато толкова много. „България може много да ни помогне в процеса на евроинтеграция и България много ни помага. Тя беше първа, която се бореше в Европейската комисия, за да получим дата за започване на преговори. България сподели целия си опит, който има в процеса на преговорите за присъединяване. Тя беше една от първите държави, които ратифицираха нашия договор за членство в НАТО. България показа своето приятелство. Вярвам, че и ние показваме същото“, подчерта Зоран Заев.