Гледай
на живо
Vox Populi

Зоран Заев поправя Бойко Борисов за думата „северомакедонски“

И у дома правим такива грешки, каза македонският премиер

След Белград, и Скопие има претенции към българския премиер Бойко Борисов, става ясно от материала на македонския новинарски сайт “Фактор“.

„Ще има реакция за използването на определението "северномакедонски", защото в Конституцията на страната се променя само името на държавата - "Северна Македония".

Това заяви министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев в отговор на журналистически въпрос относно думите на българския премиер Бойко Борисов.

„Разбира се, ще реагираме на това. Ще изпратим нота, за да поправим грешките. Понякога дори у дома правим такива грешки, дори експерти. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония“, каза Заев.

Припомняме, че в Сараево Бойко Борисов заяви, че заедно със "северноомакедонския премиер“ ще се поклонят пред паметника на Гоце Делчев.

А пред българските медии след срещата с македонския президент Стево Пендаровски той каза, че "северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който е казал нещата по най-правилния начин - че Гоце Делчев е българин".