София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Звездите се молят за Брюксел

Социалните мрежи са изпълнени със съпричастни отзиви на известни личности

8 годиниКултура 2 Боряна Райчева

Десетки световноизвестни личности намериха начин да изразят своята съпричастност към пострадалите в Брюксел.

Instagram” и “Twitter” изиграха роля на посредник между пострадалите в атентатите вчера и световните звезди. Броят на изказалите мнение, съпричастност и молитви се учеличава с всяка минута.

Родения в Белгия екшън актьор Жан-Клод ван Дам изрази своята покруса в „Instagram” като каза, че в този дъждовен ден сърцето му е с жертвите на родния Берлин. След това призова хората с думите „Молете се за света, братя и сестри, молете се за Белгия!“ Наоми Кембъл и Ева Лонгория също споделиха думи на съпричастност в „Instagram”, а Майли Сайръс заяви, че ще се опита да подпомогне на белгийците с фондацията си „Хепи Хипи“.

Twitter също не остана празен. Личности като Ким Кардашиян,Риана, Кортни Кокс, Жизел Бюндхен,Деми Ловато,Бой Джордж и още много други не пропуснаха шанса си да покажат, че са информирани за случилото се и са силно оскърбени. Всички те показват покрусата си и изказват молитвите си, като в публикациите винаги присъстват хаштагове като #PrayForBerlin, #PrayForTheWorld #PrayForTheBelgium #PrayForTurkey и други.

Адел пък отправи директно послание към атентаторите на концерта си в „О2 Арена” в Лондон. Изказа надеждите си, че всички са отишли с цел да се забавляват и тя е там, за да го направи. „Така всички сме обединени и това ни прави много по-добри.“ каза тя. Нарече атентаторите „скапаняци“ и завърши обръщението си с думите „Вие сте сами, скапани аутсайдери!”.