София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алекс Сонг няма да участва за Купата на Африка

Алекс Сонг остана извън състава на Камерун за купата на африканските нации

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Един от най-добрите камерунски футболисти Алекс Сонг остана извън състава на Камерун за купата на африканските нации. Намиращият се в отлична форма халф на Уест Хям поиска разрешение от Висшата лига да бъде пуснат за турнира, въпреки опасенията от вируса ебола, но в крайна сметка усилията му останаха напразни, след като не попадна в плановете на селекционера Фолкер Финке. Сонг не влиза в сметките на Финке от световното първенство в Бразилия, когато бе изгонен за удар без топка в групите на Мондиала. За проявата Сонг бе наказан с три мача и след това не е викан за мачовете на Камерун.

Решението на Фолкер Финке зарадва  много  мениджъра на Уест Хям  Сам Алърдайс, който ще може да разчита на полузащитника за мачовете във Висшата лига през януари. В окончателния състав на Камерун за купата на африканските нации Финке е оставил едва осем души от тези, които играха на световно първенство в Бразилия, където Камерун отпадна в  групите без спечелена точка при голова разлика 1:9. Камерун е в група D на турнира с Кот Д'Ивоар, Гвинея и Мали.