София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Александър Волков победи Марчин Тибура

Победа като днешната може да го доближи до тази цел, макар показаното в октагона да не бе твърде вълнуващо или впечатляващо

2 годиниДруги 9 Симеон Кисьов

Александър Волков записа важна победа за кариерата си в тежка категория на UFC, след като се справи със съдийско решение (30-27, 30-27, 29-28) Марчин Тибура и прекъсна серията му от пет успеха на галавечерта в Абу Даби UFC 267. Руснакът се намираше на пета позиция в класацията на най-голямата ММА организация, но още не е получавал шанс да се бие за титлата. Победа като днешната може да го доближи до тази цел, макар показаното в октагона да не бе твърде вълнуващо или впечатляващо.

Първият рунд изглеждаше сравнително равностоен, преди Волков да осъществи тейкдаун и да прекара около две минути върху торса на съперника си, който се опитваше всячески да се защити от гръб. В крайна сметка полякът не "изяде" чак толкова удари чрез граунд-енд-паунд, но все пак вероятно загуби рунда в очите на съдиите.

Във втория рунд темпото, което така или иначе не беше високо, спадна съвсем, като Волков се защитаваше отлично от всеки опит за тейкдаун, но не предприемаше офанзивни действия, докато Тибура беше по-настъпателен.

В третия рунд и двамата дишаха през устите си и бяха достатъчно уморени, за да не предложат почти никакъв екшън, макар Волков да се отличаваше с епизодични удари, които бяха по-точни от всичко, предприето от съперника му.