София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ: НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ ЗАПЛАХИ

СПОРЕД ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КАРАТЕ СТРЕЛБАТА СРЕЩУ НЕГО Е ГРЕШКА

8 годиниЛюбопитно 11 Телевизия Евроком

Алексей Петров коментира стрелбата срещу него като "грешка". "Оставам на това мнение. Няма нищо конкретно”. Това заяви Алексей Петров в коментар на опитът за атентат срещу него, извършен в тази сутрин в столичния квартал „Кръстова вада”. 

Пред Нова телевизия президентът на българската федерация по карате заяви, че не е получавал заплахи и нямал подозрения за това, че ще стане мишена на покушение. Не смятал, че причина за нападението са бизнес делата му.

Тази сутрин стрелба в района на бул. "Черни връх" вдигна на крак полицията. Мишена на неизвестните нападатели бил бизнесменът Алексей Петров. За нападението полицията издирвачервен „Опел Астра“, за който има свидетелства, че е бил на мястото на стрелбата.

Алексей Петров е основен подсъдим в делото "Октопод". Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване. 

През септември прокурорът Светлозар Костов си направи отвод от процеса с аргумента, че не се чувства безпристрастен. Специализираният наказателен съд прие отвода му и прекрати заради изтекла давност едно от обвиненията срещу основния подсъдим Петров.