София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Антъни Джошуа: Искам мач срещу Тайсън Фюри, дори и без публика

В сегашната ситуация подобен изцяло британски сблъсък би определил абсолютния световен шампион в тежка категория

4 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа е готов да се откаже от огромен хонорар, стига мачът му срещу притежателя на титлата на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри да стане реалност.В сегашната ситуация подобен изцяло британски сблъсък би определил абсолютния световен шампион в тежка категория.

”Ако Еди Хърн (б.а. - промоутърът на Джошуа) ми каже, че може да уреди мач с Тайсън Фюри, дори без публика, ще се съглася. Ако не го направим сега, не мисля, че Фюри отново ще е в тази позиция, когато всичко отмине и разрешат събиранията в големи зали. А сега имаме тази възможност! 100% ще се боксирам, дори да ми платят с 8 млн. долара по-малко. Веднага бих сграбчил тази възможност!”, заяви Джошуа пред платформата DAZN.

Преди да се изправи срещу Фюри, Джошуа трябва да защитава своята титла на IBF в мач срещу задължителния претендент Кубрат Пулев. Срещата беше заявена за 20 юни, но след това отменена за неопределено време.Самият Пулев категорично заяви, че би се боксирал с британеца и пред празни трибуни, но тогава Еди Хърн изключи подобна възможност.

Фюри пък трябва да се изправи в трети мач срещу Дионтей Уайлдър. Той е насрочен за края на 2020 г.

“Ще е добре и Пулев, и Уайлдър да отстъпят реда си и да предложим на света мача, за който всички мечтаят. Жалко, че сега съм под карантина и трябва да изчакам. Но това ще бъде нещо историческо и се готвя точно за мач с Фюри”, заяви още Джошуа.