София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арда дебютира със загуба

Отборът на Николай Киров отстъпи с 0:2 на Апоел (Беер Шева)

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Апоел (Беер Шева) помрачи евродебюта на Арда, побеждавайки с 2:0 в Кърджали в първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Израелците поведоха в 52-ата минута чрез Мариано Барейро, а в 77-ата Дор Миха подпечата успеха на гостуващия тим.

В началните минути израелците доминираха, но без да застрашат вратата на Иван Караджов. В 18-ата минута Спас Делев изпълни свободен удар, но право в тялото на играч на Беер-Шева. Малко след това Делев центрира от корнер, а Милен Желев изпревари защитника на израелския тим, но ударът му излезе в аут.

В 21-ата минута гостите вкараха топката във вратата на Караджов, но попадението не бе зачетено заради засада. В 23-ата минута Иван Караджов спаси удар на Мариано Барейро.

В 30-ата минута Арда организира добра атака, но Делев не успя да центрира в наказателно поле, като вместо това върна към Деян Лозев, който прати топката към Крум Стоянов, но защитникът не успя да затрудни Харуш.

В 37-ата минута след грешка на Деян Лозев Аколатсе имаше шанс да даде аванс на израелците, но намеса на Иван Караджов се намеси убедително, за да запази мрежата си "суха". Минута след това Крум Стоянов напусна контузен, а на негово място в игра се появи Александър Георгиев.

В 43-ата минута Сафури стреля от дистанция, но Иван Караджов успя да спаси.

Второто полувреме започна ударно за гостите от Израел. В 52-ата минута след центриране от корнер Барейро засече топката с глава във вратата на Караджов. Секунди преди това обаче главният съдия не отсъди нарушение срещу Спас Делев.

Десет минути след това Спас Делев изпълни пряк свободен удар, но прати топката в стената от футболисти. В 64-ата минута Делев отново застана зад топката за пряк свободен удар, но пак стреля в стената.

В 70-ата минута след центриране от свободен удар Барейро пробва удар с глава, но топката излезе в аут. В 77-ата минута Апоел удвои аванса си. Ужен Ансах нахлу отляво и пусна остро центриране към Миха, който от воле се разписа във вратата на Караджов.