София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Артета: Трябва да убедим Обамеянг да остане

Настоящият контракт на нападателя изтича през юни 2021 г.

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Мениджърът на Арсенал Микел Артета сподели, че е "оптимистично настроен" относно новия договор на Пиер-Емерик Обамеянг. Настоящият контракт на нападателя изтича през юни 2021 г. и вече има много спекулации относно бъдещето му. 30-годишният национал на Габон има 61 гола в 97 мача за лондончани.

"Имахме много разговори с Пиер, семейството му и агента му. Позитивно съм настроен, че можем да стигнем до споразумение, което устройва всички страни. Наша отговорност е да му покажем, че това е правилната стъпка в кариерата му. За да направим това, той трябва да се чувства оценен, трябва да чувства, че тук му е мястото и че ние го искаме. Той трябва да вярва, че клубът ще се развива в правилната посока", коментира Артета.

В сряда Арсенал гостува на Манчестър Сити при подновяването на сезона в Англия. Според мениджъра на "артилеристите" неговият отбор е достатъчно подготвен за двубоя след дългата пауза: "Мисля, че постигнахме точния баланс. Най-важно беше да осигурим на играчите безопасна среда за работа, в която чувстват, че няма риск. Мисля, че успяхме да направим това. По отношение на физическата част, нещата на са много добре. Психологическата част беше предизвикателство през тези три месеца. Сега ще видим дали сме готови".

"Ще се опитам да убедя играчите да се концентрират върху това, което трябва да направим. Не можем да контролираме всичко, което Ман Сити прави. Това е невъзможно. Трябва да се фокусираме върху това, което ние можем да направим, върху това какъв е най-добрият план за нас, за да имаме шанс да спечелим мача", допълни испанецът.

Той говори и за липсата на публика, която ще се усети по стадионите в Англия: "Гледах някои от мачовете в Бундеслигата. Когато няма публика, играта е различна. Не можеш да замениш тази енергия. Трябва да се адаптираме".